Pivovarna Laško pod pritiskom pandemije

Bez autora
Aug 15 2021

U 2020. Pivovarna Laško Union ostvarila je 145,6 milijuna eura čistih prihoda od prodaje, što je 6,9 posto manje u odnosu na 2019. godinu.

Na pad je utjecala epidemija covida-19. Neto dobit pala je 31,5 posto na 16,7 milijuna eura.

Prošle godine obim prodaje piva Pivovarne Laško Union na domaćem tržištu smanjen je za 9,6 posto.

- Pad prodaje najviše je posljedica epidemije koja je, između ostalog, donijela višemjesečno zatvaranje ugostiteljskih objekata i nagli pad turističkih aktivnosti, objasnila je tvrtka u izvještaju o prošlogodišnjem poslovanju objavljenom na web stranici Ajpes .

Dodali su da su promijenjene navike kupaca tokom pandemije u Sloveniji utjecale i na kategoriju vode i voćnih napitaka, gdje su rad i školovanje od kuće te pažljivije planiranje kupnje bili posebno izraženi u smanjenoj prodaji pakiranja od 0,3 i 0,5 litara .

Godine 2020. internetska platforma Rundasekunda odigrala je važniju ulogu, nudeći potrošačima dostavu piva i drugih pića na kućnu adresu, posebno u vrijeme potpunog zatvaranja. - To se također odrazilo na snažno pozitivan trend količina prodanih putem internetske platforme, napisali su.

Na inozemnim tržištima Pivovarna Laško Union lani je ostvarila 11,8% povećanje volumena prodaje piva u odnosu na 2019. godinu. Udio neto prihoda od prodaje ostvarenih na stranim tržištima u 2020. bio je 32 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik